A legkelendőbb telefonok 2018-ban

Minden évnek megvannak a sikermobiljai, és bár az évnek még nincs vége és a karácsonyi felhajtás is változtathat a számokon, az előzetes októberi felmérések szépen kirajzolták, hogy melyek lesznek azok az idei telefonok, amik felkerülnek az eladási toplista élére.

Hogy egy kis csavart is tegyünk a dologba, az almás cég termékeit kihagytuk a listából - a legtöbb országban úgy is megkerülhetetlen az elsőségük. Nézzük most a többit!

shutterstock_289523039.jpg

Európa a dél-koreaiaké?

A Samsung úgy letarolta Európát, hogy a TOP 10-es eladási adatokban az összes Androidos gyártó elől elvette a helyet. A legtöbb eladott készüléke a J7-es szériából került ki, ezek kimondottan erős, középkategóriás mobilokat jelentenek, amiből tisztán látszik, hogy az európai mobilozók az ár-érték arányra szavaznak. Egyedül a spanyolok és az olaszok voltak inkább nyitottak a Huawei P8 Lite-jára, amiből mindkét országban szépen fogyott, ezzel a legtöbb tíz eladott mobil közé juttatva a P szériát.

Ázsia és az egzotikus mobilok

Ázsiában sem más a helyzet, ahol a Samsung szintén értékes helyeket szerzett meg, miközben feltűnnek olyan mobilok is, mint az Oppo A37, vagy a Vivo Y55S, amikről ember fia még nem is hallott Magyarországon. Érdekességük ezeknek az egyébként irgalmatlan számú forgalmat bonyolító márkáknak (az Oppro A37-ből 19 millió darab fogyott 2016 óta), hogy a telefonjaik 5"-os és 5,2"-os kijelzővel rendelkeznek és teljesítményben sem hasítanak különösebben.   

Persze kivétel mindenben akad: Dél-Koreában a Samsung Galaxy Note 8-ból fogyott rengeteg annak dacára, hogy a kisebb kijelzőjű telefonok trendje virágzik Dél-Kelet-Ázsiában.

Indiában, ami a világ egyik legnagyobb piaca, a Xiaomi Redmi Note 4 áll az eladási lista 3. helyén, míg az első helyezett a Lyf Jio F90M, ami egy hagyományos nyomógombos telefon.   

Amerika

A Samsung esetében - míg az európai piacot az ár-érték arány vezeti a vásárlásnál, addig - az USA-ban és a déli régiókban az S szériából adnak legtöbbet, azon belül is az S8-ból, ami 2017-ben volt a Samsung egyik zászlóshajója.  

shutterstock_1108146971.jpg

Mexikóban a Samsung J2 Prime a negyedik helyen áll három szinte azonos mennyiségben, míg Argentínában a Samsung hét helyet is elfoglal a listán. Különlegessége az argentin piacnak, hogy a Motorola Moto G típusából közel annyit adtak  annyit adtak el, hogy a 7. helyre került.

Az USA-ban az idei eladások 10. helyet érte el a Samsung Galaxy S8, összesen 3%-os piaci résszel.

Halló Afrika

Afrikában is kicsit ismerős a helyzet, bár a Samsung mondhatni egyeduralkodása közepette egy számunkra ismeretlen mobil is feltűnik a palettán. Az Infinix Hot 5 leginkább egy alsó-középkategóriás mobilnak mondható, az 5,5"-os képernyőjét és a 4 magos processzorát kifejezetten az átlagos mobilhasználat hívta életre. Semmi hivalkodás, semmi extra, pusztán csak arra kell, amire való: telefonálásra és internetezésre.

Ami viszont igazán különleges, az a nigériai piac 9. helyére kúszott Nokia 6280, ami egy szétcsúsztatható, 2005-ben piacra dobott mobil, 2,2"-os kijelzővel és 240x320 pixeles felbontással. Az egyetlen, 2 megapixeles kamerája sem teszi fel a habot a tortára. Talán azért olyan kelendő ez a mobil, mert a helyi viszonyoknak megfelelően ez a megfizethető kategória?

Dél-Afrikában a 4. helyen áll a Samsung S8.

Ausztrália, ahol mind fejjel lefelé van

Az androidos szekcióban itt is a Samsung viszi a prímet, viszont az S8 és az S7 szériákkal, melyből jól látszik, hogy az ausztrálok a felsőbb kategóriából választják ki a mobiljaikat. Náluk az átlagos felhasználáson kívül a teljesítményorientált-alkalmazásizzasztó telefonok dominálnak, amik a VR-től kezdve a 3D-s játékok futtatásáig mindenre alkalmasak.

shutterstock_1258847653.jpg

A nyertesekre még várni kell

Az eddigi eladási adatokat persze nem lehet egyelőre készpénznek venni, mert a novemberi és decemberi forgalom – ami egyébként a két legerősebb hónap az eladások szempontjából – még teljesen átrendezheti a palettát. Attól függetlenül, hogy néhány mobil TOP10-es az egyes kontinenseken még lehet, hogy kiugrik egy nem várt versenyző a bokorból, ami a világszintű eladásaival nem kis meglepetést fog okozni. Ilyen lehet például a Huawei Mate 20 Pro, amiből októberi bevezetése óta már 3 milliót, vagy a Xiaomi Redmi Note 5, amiből a megjelenése utáni 4 hónapban több mint 5 millió darabot adtak el.

De mi van az iPhone-nal?

A fenti lista természetesen az Androidos mobilokra vonatkozik (a nokia 6280-at pedig érdekességképpen tettük bele). Ha az Apple mobiljait is bele vesszük a statisztikákba, akkor az a Samsung mobiljait is megelőzve az első helyen végezne, de ezzel nem mondtunk újat senkinek.

A posztot a Telenor támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://joadni.blog.hu/api/trackback/id/tr6514496738

Jó adni

Adni jó. Szép szavakat, élményeket, szeretetet, ajándékot. Blogunkon azok kapnak Karácsony előtt támpontot, akik érdeklődnek a mobilok, appok, kiegészítők és a kommunikáció iránt. És ki ne érdeklődne? Segítünk, ha ajándékot keresel, csinálnál egy jó képet a fa alatt, vagy túl gyorsan merül az akksid. Legyen boldog karácsonyunk!

Friss topikok

süti beállítások módosítása