Így védd a telefonodat

Gorilla glass és alumínium burkolat ide vagy oda, a telefon a legóvatosabb használt mellett is ki van téve a gravitáció és a karcolódások veszélyeinek. A biciklinél alapelv, hogy a kerékpár értékének legalább 20%-át lakatra kell költeni, úgyhogy egy százezer forintnál drágább telefonnál sem érdemes túlzottan spórolni a védelmen. A mai cikkünkben összeszedtük, hogy milyen védelmi megoldásokra érdemes költeni akár olcsó, akár drága a telefonod.

shutterstock_655205095.jpg

Védőfóliák

A védőfólia az egyik legalapabb védelmi mód, a működése pedig roppant egyszerű: rárakod a telefon kijelzőjére, - amit előtte alaposan letakarítottál és zsírtalanítottál -, aztán már használhatod is. Kizárólag a képernyőre veszélyt jelentő karcoktól véd, és idővel cserére is szorul, mert pár hónapon belül annyira karcos tud lenni, hogy már nem túl élvezetes vele a mobilozás. Ettől függetlenül érdemes feltenni azokra a mobilokra, amik nem Gorilla Glassos kijelzővel rendelkeznek, mert jobb, mint a semmi. A kijelzőn túl a hátlapokra is gyártanak ilyen fóliákat, úgyhogy nem csak az elülső védelemről gondoskodhatsz ezekkel.

shutterstock_1106041490.jpg

Üvegfólia

Az üvegfólia a védőfóliák továbbfejlesztett, sokkal vastagabb, és más eljárással készült változata. Az így készült üvegfóliák polimerekből és edzett üvegekből is készülhetnek; a sima fóliákkal szemben ez a típus jelentősen időtállóbb. Az edzett üveges verziók ráadásul már nem csak a karcoktól, de az erősebb fizikai sérülésektől is képesek megvédeni a mobilodat, úgyhogy ha nagyobb a gravitációs együttható a szükségesnél, akkor is jó eséllyel az üvegfólia fogja bánni és a telefonod kijelzője helyett az reped be.

shutterstock_620446316.jpg

Szilikon tok

Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű: ráhúzod a mobilodra, és máris védelmet kapott a keret és a hátlap. A műanyagipar művészi szintre fejlődésének köszönhetően pedig bármilyen színben és formában találhatsz a mobilodra szilikon tokot, aminek csak a képzelet és a jó ízlés szabhat határt. Ázsiában hatalmas divatja van a különböző állatos tokoknak, amik jóval nagyobbak a telefonnál és a kiálló fülek és arcok még jobban megnehezítik a zsebben való elhelyezést. Ettől függetlenül imádják ezeket, és bevállalják még a kényelmetlen helyzeteket is miattuk. Van egy olyan érzésünk, hogy ezeket a tokok kicsit olyanok, mint az extrém magassarkúk: alig várják, hogy hazaérjenek és levehessék végre.

shutterstock_1045311928_1.jpg

Műanyag tok

Ezek a tokok olyanok, mintha PET palackba pattintanád a telefonodat. Kemény, de legalább nehezen hajlik, viszont a jobb típus nagyon strapabíró és tuti, hogy megvéd minden fizikai behatástól. Vannak áttetsző, színezett és matt verziók is belőle, úgyhogy biztos, hogy megtalálod belőle a stílusodhoz, és a mobilodhoz illőt. Egy tanácsunk azért van: az átlátszókon feltűnőbbek a karcolások, szennyeződések, ezért ezeket érdemes kerülni.

shutterstock_1237791691_1.jpg

Bőr tokok

Ha az elegáns viseletet szereted, akkor egy bőrtokkal egyenesen az üzletemberek világába repítheted magad. Van marhabőr, kígyóbőr, aligátorbőr tok is, de ha védeni szeretnéd az állatokat, akkor műbőr tokot is találhatsz kedvedre. Ezek a védőruhák úgy működnek egyébként, mint egy notesz, amitől van, akinek égnek áll a szőr a hátán, hiszen minden egyes használatnál nyitni és csukni kell őket. Viszont van, amelyikből afféle asztali tartót, vagy támasztékot is lehet formázni, ami a mobilos filmezéshez is ideális lehet.

shutterstock_184268237_1.jpg

Luxus tokok

Ha vehetsz drágán is tokot, akkor miért vennél olcsón? Szerencsére azokra is gondoltak a gyártók, akik nem adják alább egy 20 millió forintot kóstáló szín aranya toknál, de ha nincs ekkora keret rá, akkor egy titániumból készült is kijön 1,5 millióból.

Ha a kézműves dolgok vonzanak, akkor van egy jó hírünk: a kanadai ékszerész, Anita Mai Tan 2.000 darab fekete gyémánttal kirakott, 18 karátos arany alappal díszített tokot készített cirka 16 hónap alatt, amit aztán 250 millió forintnak megfelelő dollárért kínál.

A tokok csúcsragadozója címre viszont így sem volt elég: a versenyt egyértelműen az az Alexander Amosu nevével fémjelzett tok nyerte, aminek a rajta lévő 6.000 darab gyémánt tornázta fel az árát egészen 2,7 millió dollárig, azaz 772 millió forintig.

shutterstock_446698117_1.jpg

Mi is imádjuk a telefonunkat, de valószínűleg maradunk a szilikon toknál és a védőfóliánál. 

A posztot a Telenor támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://joadni.blog.hu/api/trackback/id/tr9314497790

Jó adni

Adni jó. Szép szavakat, élményeket, szeretetet, ajándékot. Blogunkon azok kapnak Karácsony előtt támpontot, akik érdeklődnek a mobilok, appok, kiegészítők és a kommunikáció iránt. És ki ne érdeklődne? Segítünk, ha ajándékot keresel, csinálnál egy jó képet a fa alatt, vagy túl gyorsan merül az akksid. Legyen boldog karácsonyunk!

Friss topikok

süti beállítások módosítása