Készülék 0 forintért: vajon van értelme?

Manapság semmi sincs ingyen, pláne nem egy mobil; sok szolgáltató akciója mégis arról szól, hogy 0 forintért juthatsz hozzá az új telefonodhoz. A vásárlók egy része nyilván vérszemet kap, a másik fele rögtön átverést szimatol, lesznek érdektelenek, és olyanok is, akik hosszasan mérlegelik a lehetőséget mielőtt döntenének. Megpróbálunk néhány hiedelmet eloszlatni.

0ft.jpg

„A hűséget mire fizetem?”

Az új előfizetéseinkhez általában telefont is veszünk, hiszen ilyenkor nulláról indítjuk a mobilos életünket: új telefonszám, új tarifacsomag, néha új szolgáltató, akkor a készülékünk már miért maradjon a régi?

Ha kedvezményes áron kapjuk a tarifacsomagot és/vagy olcsóbban a készüléket, akkor kell 1-2-3 év előfizetés vagy tarifamegtartás miatt hűségnyilatkozatot aláírni.  

Kombók is előfordulnak: nagyon-nagyon kedvezményes készülék mellé a tarifára is vonatkozhat.  

Tehát a hűség nem az előfizetésre vonatkozik, hanem a készülékre és a (pl. tarifa) kedvezményekre.

Ezért érdemes úgy kalkulálni, hogy a végén kifizetett összes díjjal, tarifával együtt még mindig megérje a készülék kedvezménye.

Hogyan fizethetem a telefont, ha nem egyben?

A készülékek árát sokféle módon ki lehet egyenlíteni: egyben és azonnal, vagy nem. Ha nem egyben és azonnal, akkor többféle konstrukcióban fizethetjük ki a szolgáltatónak.

Van, amikor a tarifacsomag havidíjába kalkulálják bele, és 5.000 forint helyett 10.000 forintot kell havonta fizetni, legalább 2 éven keresztül. Van, hogy - a vásárló számára átláthatóbb megoldás - a havidíjon felül, havi bontásban egyenlítjük ki a mobil árát. Ebben az esetben egyfajta hitelkonstrukció áll fent, amiben a szolgáltató megelőlegezi nekünk a készüléket.

De néha találhatunk olyan ajánlatot is, amiben tényleg ingyen, rejtett költségek, tarifába épített vagy havi részletfizetési konstrukció nélkül kaphatjuk meg azt.

shutterstock_742434589.jpg

„Ingyen telefonnak gyenge a térereje”. Ugyan már!

Hatalmas mázlival és rendkívüli akciókkal kifogható olyan eset, hogy pont azt a telefont és pont olyan konstrukcióban kapjuk meg, ahogy áhítottuk. Néha persze kisebb kompromisszumokat kell kötni.

Ilyenkor sem „kamu telók” kerülnek ki a gyárakból direkt erre az akcióra összeállítva, hanem bizonyos feltételek mellett él a kedvezmény. Ezeket több mint érdemes jól átolvasni (hűségnyilatkozat, tarifamegtartás, stb.) és ennek alapján döntést hozni.

+Tipp: nagy értékű telefon mellé köss biztosítást attól függetlenül, mennyit fizettél érte.

Sokan ilyenkor próbálnak fogást találni egy-egy akción, mely a közösségi médiát szó szerint elönti negatív élettapasztalatokat sugározva, mások néhány egyszerű számítást követően döntenek.

Legyél az utóbbi!

Még mindig hihetetlen, hogy a készülék ajándék? Pedig igen, mert csodák néha vannak. Hiszen mire való a Karácsony?

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://joadni.blog.hu/api/trackback/id/tr6214455474

Jó adni

Adni jó. Szép szavakat, élményeket, szeretetet, ajándékot. Blogunkon azok kapnak Karácsony előtt támpontot, akik érdeklődnek a mobilok, appok, kiegészítők és a kommunikáció iránt. És ki ne érdeklődne? Segítünk, ha ajándékot keresel, csinálnál egy jó képet a fa alatt, vagy túl gyorsan merül az akksid. Legyen boldog karácsonyunk!

Friss topikok

süti beállítások módosítása