Így válassz Samsung telefont

Végigsvenkeltünk a Samsung telefonok típusain A-tól S-ig: alapvetően melyiktől mit érdemes elvárni ár, tudás és egyéb funkciók szempontjából, és az is kiderül, mit rejtenek a betűk.

A telefon választásban általában két fő szempont dominál: az egyik a készülék tudása, a másik pedig az ára. A tapasztaltabb vásárlók az esetek nagy többségében a felhasználási szokásaiknak megfelelően választanak telefont, míg az árérzékeny emberek igyekeznek a lehető legjobb készüléket megvenni a legjutányosabb áron.

Ha a Samsung kínálatát vesszük alapul, ami hosszú évek óta igyekszik lefedni a kívánságlistákat, a mindennapi használatot drasztikusan befolyásoló különbségek nincsenek az egyes készülékek között, de azért van néhány marginális pont, ami eldöntheti, hogy ki milyen telefont választ magának. A gyártók szerencsére mindenkire gondolnak, úgyhogy pénztárcához és szükségletekhez mérten is megtalálhatjuk azt a mobilt magunknak, amivel vidáman eltölthetjük a következő 1-2 évet.

samsung_galaxy_a8_7_1.jpg

Samsung Galaxy J, ez jó!

A Samsung 2013-ban hívta életre a J szériát kifejezetten az újdonsült telefontulajdonosok számára, akik jellemzően az első készüléküket keresték a piacon. A J a ’joy’ szóból, azaz az örömből ered, így fő szempont volt, hogy a belépőszint ellenére mégis egy olyan mobil szülessen, amiben mindenki örömét leli. A kategóriába tartozó telefonok egyébként legalább évente megújulnak, úgyhogy 2013 óta már a 7. szériát ünnepelhetjük.

Karácsonyi tipp: Az idei karácsony J-je a Samsung Galaxy J6, ami kedvező ára ellenére egy kifejezetten combos készülék: paramétereit tekintve egyáltalán nem úgy tűnik, mintha a kezdők telefonja lenne. A HD felbontásban pompázó, 5,6"-os Super AMOLED kijelző, a 8 magos processzor, a 32 GB-os háttértár és a 13 megapixeles hátlapi kamera is bőven elég ahhoz, hogy a mindennapok tökéletes társává váljon ez a mobil, az árát tekintve pedig nem kérdés, hogy tuti vétel, akár karácsonyra is.

A J6 0 forintos akció részleteit itt nézheted meg.

Samsung Galaxy A – a nagybetűs telefon

Az „A” széria már egy kicsit komolyabb a J-nél. 2014-ben engedte útjára a koreai gyártó. Neve az ’alpha’ szóból ered, ami egyfajta kifejezése annak, hogy ezt egy biztos alapokon álló, iránymutató kollekciónak szánták. Az Alfáknál annyira biztos volt a Samsung a dolgában, hogy egy éven belül 3 készüléket is piacra dobott ez alatt a fedőnév alatt, amikből - érthető módon - egyből a középkategória sztárjai lettek.

Karácsonyi tipp: a Samsung Galaxy A8 pompás darab lett full HD-s kijelzőjével. Az A8 egyik erőssége az F1.7 fényerejű objektív, ami kifejezetten az esti fotózáshoz és a szép mélység-élességhez nyújt nagy segítséget. Dinamikusabb felhasználóknak külön ajánljuk az A8-at, hiszen a por- és a vízálló burkolatnak hála tényleg nem csak a "családi fotók királya" címre, de valami komolyabbra is pályázhatunk, ha a természetjárásra adjuk a fejünket.

Ha azonnal lecsapnál az Alfára, a karácsonyi 0 forintos akció részleteit itt nézheted meg.

Samsung Galaxy S, a Super Smart

Az S-ek a Samsung zászlóshajói, a lehető legjobbak és legokosabbak. 2010-ben - a Note-tal egy időben - jelentek meg, és kifejezetten az üzleti felhasználók szokásaihoz idomulnak. Azóta is mindent megkapnak a gyártósorokon, amit csak lehet, úgyhogy ha egy S szériás készüléket választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az éppen aktuális csúcsmodellel van dolgunk.

Karácsonyi tipp: Az idei karácsony legszuperebb smartja az S8, ami a Galaxy-k közül nem csak a legnagyobb, 5,8"-as kijelzővel rendelkezik, de a full HD-n túlmutató 2960x1140 pixeles felbontással a VR szemüvegek szerelmeseinek magát a mennyországot jelenti. A 8 magos processzorra, a 64 GB-os háttértárra szükség is lesz a felsorolt jóságok hatékony meghajtásához.

A keret nélküli, azaz oldaltól-oldalig tartó kijelző híven tükrözi, hogy az elmúlt 20 évben hogyan jutott el a nulláról a csúcsig a mobilkijelző műfaja, aminek rocksztárja, a Super AMOLED található meg 2018-as szériákban. Míg a J és az A esetében "csak" az ujjlenyomat olvasóval tudjuk óvni a telefon feloldását, addig az S8-ban már írisz-szkennerrel is kinyithatjuk a készüléket. Most őszintén! Kell ennél több a fa alá?

Az S széria 8-as darabja is bekerült a karácsonyi 0 forintos akcióba. A részleteket itt nézheted meg.

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://joadni.blog.hu/api/trackback/id/tr5214436604

Jó adni

Adni jó. Szép szavakat, élményeket, szeretetet, ajándékot. Blogunkon azok kapnak Karácsony előtt támpontot, akik érdeklődnek a mobilok, appok, kiegészítők és a kommunikáció iránt. És ki ne érdeklődne? Segítünk, ha ajándékot keresel, csinálnál egy jó képet a fa alatt, vagy túl gyorsan merül az akksid. Legyen boldog karácsonyunk!

Friss topikok

süti beállítások módosítása