Szavazz! Miért cserélsz telefont?

Ha nem is az egész, de a fél élete biztos a mobiltelefonjában tárolódik az embernek. A csere lehet, hogy szomorú, de szükséges időnként, melynek okairól és lehetőségeiről készítettünk egy rövid összefoglalót. Arra is kíváncsiak vagyunk, ti milyen gyakran és miért cserélitek a telefonotokat.  

A poszt végén várjuk a szavazatotokat.

apple-iphone-8-drop-test-smashed-broken4661.jpg

 

Elromlott, eltört, elgurult

Murphy törvénye, hogy amint lejár a garancia, vagy a biztosítás, valami biztos, hogy történni fog a készülékkel: végig csúszik arccal az M7-esen, belecsap a villám, vagy egyszerűen összeomlik és be se kapcsol.   

A pozitív életszemléletű emberek ilyenkor a szervizbe szokták venni az irányt, ahonnan általában szomorú arccal távoznak, mert vagy menthetetlen az évek óta hű társuk, vagy egyszerűen nem éri meg megjavíttatni. Hiszen sokszor egy kijelző csere egy új középkategóriás mobil árát súrolja.

Javíthatatlan, elromlott, eltört telefonod helyett 0 forintért és tarifahűséggel szerezhetsz magadnak egy idei modellt a karácsonyi akcióban. A telefonok listáját és a részleteket itt találod!

Elrepült felette az idő vasfoga

Szemre semmi baja, az aksi is bírja, de valahogy nyikorog, nem futnak rajta az új alkalmazások, évekig gondolkodik. Egyre inkább jellemző, hogy a telefonok mellett elsüvít a technológiai gyorsvonat, miközben már olyan funkciók váltak alapszolgáltatássá - mint az ujjlenyomat-olvasó vagy a dual kamera -, melyeket pár éve még csak a csúcsmodellek tudtak.

Általános gond, hogy nincs elég tárhely – és erre folyton figyelmeztet is a kis telefonunk, Facebookozni és zenét hallgatni már nem lehet egyszerre, vagy ha igen, belefagy egy bejövő hívásba, mert kifut a memóriából.

Karácsonyi TIPP: Ha nem egy ropogós csúcsmobilra vágysz, de azért legyen benne kraft, akkor jó választás lehet a Huawei P20 Lite. 64 Gb memóriával és dual kamerával egy ideig nem lesz vele gondod. Most ezt is elviheted 0 forintért, előfizetéssel.

Ha viszont inkább azt szeretnéd, hogy folyamatos frissítéseket kapjon a telefon és a legújabb oprendszer fusson rajta, akkor sem kell lemondanod a 0 forintos karácsonyi akcióról, a Nokia 7.1-et valószínűleg szeretni fogod, hiszen Android 9 fut rajta.

 

4K alatt kacsakő?

Persze, 15 éve még nagyjából monokróm kijelzőnk volt, most pedig már a LED is kőkorszakinak hat lassan az AMOLED, Super AMOLED mellett.

47138256_2193326574319222_5635838631064109056_n.jpg

Mára már nem fura egy 6 inches kijelzőt cipelni és bénázni sem fogunk vele a villamoson.

Az új trendeknek megfelelően a ház keskenyebb, a kijelző pedig mégis nagyobb lett, így jobban kézre áll és csinosabb is – valljuk be. Ezt egy huszárosan kreatív újítás teszi lehetővé, 16:9 helyett a 18:9-es arányú kijelzőket kezdtek gyártani, a fizikai gombokat pedig eltüntették.

Az igazán irigylésére méltó külalakot pedig „keret nélküli” telefonok hozzák idén.

Ha számít a külcsín, akkor biztos, hogy váltani fogsz idővel – nem csak a kijelző minősége miatt. Hiszen a középkategóriában sem elérhetetlen az ütés- vagy vízálló kivitel, a fémház vagy a színes üveg hátlap.

Karácsonyi kijelző TIPP: a csúcskészülékek már keret nélküliek, mint például egy Samsung Galaxy S8, ami szintén bekerült a karácsonyi 0 Ft-os akcióba. Itt nézheted meg a feltételeket

Lényeg, hogy a telefon trendben legyen

Az igazi rajongók mindent tudnak a kedvenc gyártójuk új fejlesztéseiről és pontosan tudják milyen újítás miatt fogják beszántani a régi készüléküket. Idén biztos, hogy a bármelyik új iPhone, a 3 kamerás Huawei, a hajlítható Samsung vagy holografikus RED Hydrogen One miatt sokan elgondolkoztak a cserén, míg mások azért óvatosabban állnak az újdonság témájához.

Samsung X avagy ilyen lesz állítólag a hajlítható - Kép: letsgodigital.org

Ok és okozat, no meg a buktatók

Megesik, hogy az új telefon nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, vagy a vásárlás után jövünk rá arra, hogy nincs meg benne az a funkcionalitás, amire vágytunk vagy egyszerűen nem működik a kémia. Szerencsére az esetek nagy részében van egérút, de a legjobb megoldás mindig az, ha vásárlás előtt körültekintően választunk.

A soron következő cikkeinkben segítünk majd dönteni, úgyhogy mindenképpen kövess minket az elkövetkező 1 hónapban, ha telefoncsere előtt állsz.

Addig is szavazz! Kíváncsiak vagyunk, hogy téged mi szokott rávenni arra, hogy megválj a régi készülékedtől, és beszerezz egy újat.

 

 A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://joadni.blog.hu/api/trackback/id/tr7814407036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó adni

Adni jó. Szép szavakat, élményeket, szeretetet, ajándékot. Blogunkon azok kapnak Karácsony előtt támpontot, akik érdeklődnek a mobilok, appok, kiegészítők és a kommunikáció iránt. És ki ne érdeklődne? Segítünk, ha ajándékot keresel, csinálnál egy jó képet a fa alatt, vagy túl gyorsan merül az akksid. Legyen boldog karácsonyunk!

Friss topikok

süti beállítások módosítása