Milyen telefont érdemes venni karácsonyra?

Telefont nem csak kapni jó, de jó adni is. A feladat persze nem olyan egyszerű, mert mindenki máshogy közelíti meg a mobil témáját. Van, akinek fotózásra kell, van, aki a tárgyalások közben is segítségül akarja hívni, és olyanok is vannak, akiknek fel sem tűnik, ha nem csörrent meg 2-3 napig a régi telefonja. A mai cikkünkben abban próbálunk segíteni, hogy kinek-milyen modellt érdemes tenni a fa alá.

Tinilány - Az Instagramnak áll a világ

A tiniknek nagyon nehéz ajándékot venni, mert szinte kifürkészhetetlen, hogy éppen mire vágynak. Egyik nap parfüm, másik nap bérlet valamelyik fancy fitness terembe, a következő héten pedig már egy jogsit szeretnének. Ki tudja ezt számon tartani?! Ha szeretnél biztosra menni, akkor egy új mobil lesz a Joker az ajándékok kártyapaklijában. Az, hogy melyik modellt válaszd nem is olyan nehéz: a tinik a közösségi média fenegyerekei. Rengeteget fotóznak és nagyon sok képet és információt emojit osztanak meg egymással. A választásnál a fő szempont, hogy minél nagyobb felbontású, és minél jobb minőségű kamera legyen, a mobilhoz járó internet pedig ne legyen kevesebb, mint 4GB.

A mi ajánlatunk: Huawei Y7 Prime Blue+ M tarifacsomaggal

Itt szerezheted be

shutterstock_747012343.jpg

Tinisrác - Játékok garmadája

Hogy is szól a mondás? "A férfiak sosem fognak felnőni, csak a játékaik kerülnek egyre többe." Szerencsére a fiataloknál még olcsón meg lehet úszni az applikációk iránti rajongást, amihez nem kell más, csak egy 8 magos, nagy kijelzőjű telefon, amin akkora a háttértár, hogy minimum 5 szupercsúcsmegakategóriás játék is elférjen. A srácok kevesebbet kommunikálnak, úgyhogy a tarifacsomag választásnál csak az internet kerete szab határt és - ahogy a lányok esetében is - itt sem árt, ha legalább 4 GB-os a csomag, hiszen azokat a játékokat valahogy le is kell tölteni a buszon hazafele zötyögve.

A mi ajánlatunk: Samsung Galaxy J6 Blue+ M tarifacsomaggal

Itt szerezheted be

shutterstock_1033689124.jpg

Egyetemisták - Tanulás + szórakozás

Az egyetemisták a túlélésre játszanak. A felnőttkor küszöbén minden olyan eszköz jól jön, ami megkönnyíti az éjszakákba nyúló tanulást, és amivel haza lehet szólni vacsora-ügyben. A végeláthatatlan utazások miatt további kritérium a hosszú akkumulátoridő, és nem árt egy nagyobb kijelző sem, amin el lehet olvasni az anyagot. A sok háttérinformációhoz (főleg a szakdolgozatírások idején) rengeteg internetes kutatás kell, úgyhogy mindenképpen gondoljunk az internetre is, amiből egy egyetemistának sosem lehet elég. A mobil persze nem csak tanulásra kell, úgyhogy nézzük a jó oldalát is: legyen alkalmas az élmények megosztására és a szórakozásra is, ezért nagyobb kijelzőjű, profi kamerával ellátott mobilt válasszunk.

A mi ajánlatunk: Huawei P20 Lite Blue+ L tarifacsomaggal

Itt szerezheted be
 shutterstock_666162373.jpg

Anya - A rendelkezésre állás királynője

Anya a család project managere. Mindig tudja, hogy ki, hol van, mikor hova kell menni, és mik azok a nélkülözhetetlen dolgok, amik a család túléléséhez szükségesek. Anyának olyan telefon kell, amibe a világ összes információja belefér, a körzeti orvosok telefonszámától kezdve azé a henteséig, aki azt a „baromi jó marhahúst” szokta hozni, és csak és kizárólag megrendelésre. Anyának annyi internetre van szüksége, hogy utána nézzen a lurkóknak a közösségi oldalakon, hogy életben vannak-e még a másik városban töltött szombati buli után, és néha le tudjon tölteni egy-két receptet, amivel szeretné meglepni a családot vasárnaponként.

A tarifacsomagban viszont legyen rengeteg lebeszélhetőség, mert a project managementnek ez az alappillére. A telefon legfontosabb paramétere, hogy sokáig bírja az akkumulátora, hiszen az akksiidő egyenlő a rendelkezésre állással, ami Anyánál egy alapvető dolog. A készülék emellett legyen szép, olyan "Anyus" és a családi fotók is mutassanak jól, hiszen Anya erre a legbüszkébb a Világon.

A mi ajánlatunk: Samsung Galaxy A8 Blue+ L tarifacsomaggal

Itt szerezheted be 

shutterstock_237821326.jpg

Apa – Prezentál és reprezentál

Utazás, tárgyalás, prezentáció, utazás, munka, üzleti hívások garmadája, aztán megint utazás - ilyen Apa egy napja, amíg sikeresen haza ér, hogy végre megölelhesse Anyát és besegítsen az otthoni feladatokba is egy kicsit. Apának nem túl egyszerű telefont venni, mert nagyon sok dologra használja: Ha nincs nála a notebookja, vagy a tabletje, akkor a mobilján mutatja meg az üzleti terveket, amihez egy hatalmas és végtelenül precíz kijelző dukál. Egész nap telefonálgat, úgyhogy az akkumulátor üzemideje mellett az is fontos, hogy korlátlan belföldi forgalom legyen rajta.Ha pedig PR videókat kell mutatni a YouTube-ról a lehető legjobb minőségben, ahhoz nem árt a bőséges internet forgalom sem. Ami még kiemelt figyelmet érdemel az a telefon külseje, aminek elegánsnak, menőnek és "üzletinek" is kell lennie, hiszen azok az idők már elmúltak, amikor egy Nokia 6210-essel bármelyik partnert le lehetett nyűgözni.

A mi ajánlatunk: Samsung Galaxy S8 Blue+ XXL tarifacsomaggal

Itt szerezheted be.

shutterstock_1039887925.jpg

Nagyszülők – „Hol vannak innen a számok, kisfiam?”

A nagyszülőknek a legjobb ajándékot adni, mert ők örülnek mindennek a legjobban. Ha úgy döntesz, hogy telefonnal szeretnéd meglepni őket, akkor néhány részletre nem árt, ha odafigyelsz.

A jobb láthatóság érdekében legyen minél nagyobb a kijelző, de figyelj arra, hogy a pixelszám emellett alacsony legyen, hiszen minél nagyobb valaminek a felbontása, annál kisebbek lesznek rajta a betűk. Nagyiék még abban a korban nőttek fel, amiben még telefon sem nagyon volt, úgyhogy számukra egy telefon mindennapi töltőre helyezése inkább nyűg, mintsem az információs sztrádán való száguldozás szükséges mellékterméke. Ezért a másik fontos szempont a minél nagyobb akkumulátor üzemidő legyen. Az internetet nem használják - maximum csak akkor, ha nagyon muszáj -, úgyhogy a tarifacsomag kiválasztásánál nem a mobilinternet keret fog dönteni. Telefonálni viszont szeretnek, úgyhogy nem árt, ha legalább 100 perc havi lebeszélhetőséget csempészünk a mobil mellé.

A mi ajánlatunk: Nokia 2.1 Blue+S tarifacsomaggal

Itt szerezheted be.

shutterstock_565523077.jpg

Haver - Aki mindent mindenhez odacsap

Vannak olyan emberek, akiknél minden csak egy fogyóeszköz, és bármit is kapnak, az veszélyben forog a kezeik között. Mindenkinek van egy ilyen haverja, unokaöccse vagy nagybátyja, akire ez tipikusan igaz, úgyhogy vagy olyan dolgot kell nekik adni karácsonyra, aminek az elvesztése, vagy tönkretétele nem okoz különösebb lelki fájdalmat, vagy olyat, ami egyszerűen elpusztíthatatlan.

Ha telefont akarunk adni, akkor inkább az elpusztíthatatlanságra törekedjünk, mert egy ilyen nagyságrendű beruházásnál fontos, hogy évekig kihúzza a mobil a dolgos kezek között.

A haverság persze nem csak a lelki támogatásról, hanem egymás ügyes-bajos dolgaiban való részvételéről is szól - pláne ha ez az ember haverja egy ezermester -, ezért igyekezzünk olyan telefont adni, ami nem csak a magánéletében, de a munkájában is hasznára válik. Nagy és Gorilla Glass-szal megerősített kijelző, hosszú üzemidő, és strapabíró burkolat.

Már tudjuk is, hogy mi a megoldás!

A mi ajánlatunk: CAT telefonok

shutterstock_702337267.jpg

A posztot a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://joadni.blog.hu/api/trackback/id/tr314455044

Jó adni

Adni jó. Szép szavakat, élményeket, szeretetet, ajándékot. Blogunkon azok kapnak Karácsony előtt támpontot, akik érdeklődnek a mobilok, appok, kiegészítők és a kommunikáció iránt. És ki ne érdeklődne? Segítünk, ha ajándékot keresel, csinálnál egy jó képet a fa alatt, vagy túl gyorsan merül az akksid. Legyen boldog karácsonyunk!

Friss topikok